פרשה העוסקת בתנועה. "לך לך".
לוט יורד לסדום בשל "היתה כגן הירק" עפרות זהב היו בה.
כל עניינם של אנשי סדום שהם לא רצו בתנועה. לא רצו בתנועה של "עוברי דרכים", של אורחים.
סיפור אכזריותם הן ברמה שהיו מקצרים את האורחים הארוכים ומאריכים את האורחים הקצרים ואולם הסיפור המפורסם ביותר הוא סיפורה של הריבה הצעירה שגמלה חסד עם אורח וכשנתפסה הפשיטוה מרחוה בדבש והותירוה מאכל לדבורים.
סיפור אחר הוא סיפור העני שקיבל בסדום מטבעות צדקה ואולם עפ"י סיכום ביניהם לא נתנו לאורח אוכל ומשקה וגם למכור לו אסרו, וכך מת אותו עני.
מדוע ביחס לאנשי סדום מתוארים דווקא סיפורים אלה? מה הפילוסופיה של תרבות אנשי סדום ומהי שאומרת המשנה באבות "שלי שלי ושלך שלך" זוהי מידת סדום.
איך מידתם סותרת לחלוטין את מידת החסד.
מהי מצוות המעשר?
"ויט אהלה מקדם..." כתיב אהלה (נקבה) קרי אהלו (זכר)
רש"י מלמד שנטה אהלה של שרה תחילה.
מה הענין לבנות קודם כל אוהל לאשה?
צריך לכבד את האישה שכן היא משולה לשכינה הקדושה. כיצד?
לוט יורד לסדום בשל "היתה כגן הירק" עפרות זהב היו בה.
כל עניינם של אנשי סדום שהם לא רצו בתנועה. לא רצו בתנועה של "עוברי דרכים", של אורחים.
סיפור אכזריותם הן ברמה שהיו מקצרים את האורחים הארוכים ומאריכים את האורחים הקצרים ואולם הסיפור המפורסם ביותר הוא סיפורה של הריבה הצעירה שגמלה חסד עם אורח וכשנתפסה הפשיטוה מרחוה בדבש והותירוה מאכל לדבורים.
סיפור אחר הוא סיפור העני שקיבל בסדום מטבעות צדקה ואולם עפ"י סיכום ביניהם לא נתנו לאורח אוכל ומשקה וגם למכור לו אסרו, וכך מת אותו עני.
מדוע ביחס לאנשי סדום מתוארים דווקא סיפורים אלה? מה הפילוסופיה של תרבות אנשי סדום ומהי שאומרת המשנה באבות "שלי שלי ושלך שלך" זוהי מידת סדום.
איך מידתם סותרת לחלוטין את מידת החסד.
מהי מצוות המעשר?
"ויט אהלה מקדם..." כתיב אהלה (נקבה) קרי אהלו (זכר)
רש"י מלמד שנטה אהלה של שרה תחילה.
מה הענין לבנות קודם כל אוהל לאשה?
צריך לכבד את האישה שכן היא משולה לשכינה הקדושה. כיצד?
- No comment